Beleidsplan 2024

 

De Raad van Bestuur stippelt het algemeen beleid uit. De verantwoordelijken voor de zeil- en surfschool organiseren opleidingen en activiteiten voor jong en oud.

De jeugd is onze toekomst, dus wordt de jeugdwerking intensief benaderd. We streven ernaar om jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden in een aangename en veilige sfeer. De jeugd ligt aan de basis van het team van lesgevers, het wedstrijdteam en het bestuur. 

Zeil- en Surfclub Gavermeer VZW is een door WWSV erkende zeil- en surfschool. Tijdens de paas- en zomervakantie worden jeugdkampen georganiseerd. Zoals ieder jaar streven we naar meer dan 200 deelnemers. Kleine groepen, aangepast materiaal en gediplomeerde lesgevers garanderen de kwaliteit. De lesgevers worden gestimuleerd om scholing te volgen. Zo wordt er regelmatig een cursus georganiseerd. 

Met het wedstrijdteam willen we de jeugd uitdagen. Het team wordt vanuit de club gestimuleerd door te voorzien in de nodige uitrusting, wedstrijdmateriaal, vervoer, begeleiding en opleiding. Deelnames aan binnen- en buitenlandse wedstrijden staan op het programma. Wekelijks worden er trainingen georganiseerd, zowel voor beginners als gevorderden. De club voorziet tevens in intensieve opleidingen op zee. Aanvullend worden stages georganiseerd op externe lokaties. 

Ook buiten het seizoen worden er activiteiten georganiseerd om de leden samen te brengen: schaatsen, muurklimmen, filmavond, weekendje Zeeland op camping, mountain bikeā€¦

Er wordt ingespeeld op nieuwe tendensen zoals kite-, foil- en wingsurfen.

Zeil- en Surfclub Gavermeer VZW heeft de Panathlonverklaring "Ethiek in de Jeugdsport" ondertekend op 15 mei 2014.