Zeil- en Surfclub Gavermeer

  • surf1.JPG
  • zeil1.JPG

ZSG en GDPR

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) beschermt elk individu beter tegen misbruik van zijn of haar persoonlijke gegevens.

Ook in ZSG bewaren we persoonlijke gegevens. De club springt met de hoogste voorzichtigheid om met deze gegevens.

De volgende gegevens verzamelen we als ZSG, waarvan we een deel moeten doorgeven aan instanties zoals de sportdienst van stad Harelbeke of WWSV (Wind- en watersportfederatie Vlaanderen) i.h.k.v. het verkrijgen van subsidies of om jouw als lid te kunnen verzekeren.

Daarnaast houden we ook bepaalde gegevens bij voor de goede werking van de club en de veiligheid van jouw als lid of deelnemer van een kamp te kunnen verzekeren.

Hierbij een lijst over welke gegevens het gaat:

·         Naam

·         Rijksregisternummer

·         Geboortedatum

·         Adresgegevens

·         Telefoon of gsm

·         E-mailadres

·         Gewicht en lengte

·         Welke kamp of training je volgt

·         Hoeveel je betaalt

·         Welk materiaal en plaats je huurt

·         Je watersportmateriaal zoals model boot 

·         Evaluatiegegevens en behaalde graden

·         Attesten zoals gezondheidsattest voor het trainingsteam

·         Voor werknemers gegevens i.h.k.v. de arbeidswetgeving

De gegevens zijn enkel toegankelijk door mensen van het bestuur of aangestelden door het bestuur en dan nog enkel indien dit noodzakelijk is om hun taken binnen de club te kunnen uitvoeren. Bv. financiële gegevens zijn enkel zichtbaar voor de medewerkers die de betalingen en/of de boekhouding opvolgen.

De voorzitters van de surf- en zeilafdeling kunnen toegang vragen tot alle gegevens.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming biedt elk individu het recht om vergeten te worden en dus al zijn of haar gegevens te laten verwijderen. Voor bovenstaande gegevens geldt dat recht niet omdat ze ofwel verplicht moeten bijgehouden worden ofwel omdat ze noodzakelijk zijn voor deelname aan de activiteiten en de goede werking van ZSG.

ZSG is daarnaast ook erg actief op communicatievlak via de website en sociale media. Verschijn je liever niet op een foto? Laat dit dan zeker per mail weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden hier zoveel mogelijk rekening mee. Merk je toch een foto op die je liever niet online ziet, geef dan zeker een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We verwijderen deze foto dan onmiddellijk.

Heb je vragen over het gebruik van je persoonlijke gegevens in ZSG? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij beantwoorden graag jouw vragen.

Bestuur ZSG